Friday, November 30, 2007

PR: pole vahet kas Reformikad või Kesikud!

Vaadates viimastel päevadel toimuvaid sündmusi, siis ei näe enam üldse vahet, kas Reform või Kesikud. Tänane uudis, et Tallinnas tõstetakse makse, linn peaaegu pankrotis aga linna PR reklaami osakaal teeb 2x tõusu! Uskumatu, selline asi ei saa olla tõsi ju 21 sajandil! Miks Tallinna kodanikud selle vasti ei võitle ? Kõik lömitavad.. kui kesikute kamp on minema läinud siis neid haavu lakutakse ju aastaid veel tagant järele. Kuniks asjad uuesti korda saavad ja rahavood on taastatud. Võetud laenude ja jagatud maade/majade maksmine võtab pikema aja.

Reformarid & Kesikud:

Minul tunne, et tegu on ühe suure ja sama organisatsiooni kahele erinevale rahvusgrupile loodud ühendusega. Omanik oleks siis "MTÜ Raha oma tasku". Reform proovib meeldida Eestlastele ja Kesikuitel soov muulased enda poolele võita. Maamaksu teemaga oleme ju kursis. Kui keskerakond tõstab maamaksu Tallinnas, siis see on nende arust oko. Kui maamaksu tõstab Keila linn, siis hakkavad Kesknoored allkirju korjama. Aga peatu: Enne kui Tallinna linn tuli avalikult välja ideega, et tõstavad maamaksu, siis Reform (paranda mind, kui see ei olnud reformikad vaid Isamaaliit) tegi hoopis populistliku ettepaneku maamaksu alandada 0.3 võrra !!!
Võtted on mõlemil erakonnal samad! Puhas populism ja kui kaaluma hakata, siis ma ei imestaks, kui reformarid on samuti isiklikud ja riigi rahakotid segamini ajanud. Kui neil selline asi juhtub, siis seda palju kavalamal moel, kui Reiljanite parteil. Ühed on spetsialistid ja teised on sarjast "maamees otsib raha"

Muideks, kas keegi mäletab/teab viimase kahe valitsuse ministreid ?

Ajakirjandus on teine huvitav teema. Siin tooksin ära tänase postimehes ilmunud Vahur Kersna loo :

5. Hans H. Luik ja Mart Kadastik on Eesti meediaturu omavahel ära jaganud ega kannata kedagi uut enda kõrval.
Tea kas ka blogi maailma jagavad ära ?

Postimehe väljaandjad ja tema sõbrad ühest erakonnast on otsustanud tasalülitada ka ETV. «Sina (Vahur) oled nende tööriist. Kas teed seda teadlikult või teadmatult – vahet pole –, tegelikult teenid Norra pedede huve.»


Selles ei ole ma kahelnud, et ajakirjandus on ära jaotaud, samuti on ajakirjanikud vallutanud blogide maailma. Kõik ikka selleks, et oma leivaisa huve teenida. Aga sellel teemal tuleks pikemalt kirjutada.

3 comments:

Olev said...

Pole vahet? Reformierkaond on kaks korda alandanud maamaksu! Loll jutt suhu tagasi!
Üks küsimus kas 2005. oktoobris valimas käisid? Kui olid põõsas siis ole seal edasi! Sest sinu eest otsustasid komberdavad eakad valijad, kes ei suutnud iseavanevast uksest siseneda vaid murdsid kõrval olevast suletud uksest sisse... ise oma silmaga nägin kui viimastel tundidel valimas käisin.

Pudelike said...

Loll jutt ka sulle suhu tagasi! Käisin küll valimas ja olen teinud seda rohkem kui viimased 10 aastat.

Kui RE sai teada, et Tallinn kavatseb tõsta maamaksu ja selle peale RE teeb populistliku avalduse, et hoopsi langetame. See on väga masendav ja näitab, et olete oma tasemelt samas kohas kus KE

Olev said...

Ära lahmi kui ei tea. Maamaksu alandamine oli Reformierakonnal juba 2005 oktoobri valimiste programmi kindel nõudmine. Sest viimase kolme aasta jooksul oli maahind tõusnud üle kahe korra kallimaks. Kui tahad võrrelda siis too paralleele IRL ja Keski vahel. Seejuures Parts on nagu Savisaare usin õpilane, tulnud sügisel välja vähemalt 3 algatusega mida Edgar juba 2 aasta eest üritas läbisuruda, rääkimata alkoholivastase võitluse kopeerimisest...
Ja kui arvad, et ringhääling on Reformi teenistuses eksid jälle. RE pole üldse rahul "uuringutega" mis on tarbetu ajaraiskamine olnud. Aga milleks süveneda? Lahmida on ju nii mõnus ehkki ju miskit ei tea, ei mäleta...