Friday, December 28, 2007

Eestlase tublidus = tänavate mustus

Viimastel päevadel avastasin enda jaoks teema. Meie autod on peale pesemist 1h jooksul sopased. Meie tänavatel olev vesi on väga porine. Tallinnas elaksid nagu sigalas! Aga.. siin on üks aga. Kuna meil on piisavalt prügikaste, siis prahti meil maha ei loobita! Mis tähendab seda, et üks töömees jõuab mõned üksikud paberid ülesse korjata. Aga .. siin ongi aga, miks suurlinnad on õhtuti prügised aga Tallinn mitte. Samas on siin ka see point, miks mujal linnades autod püsivad puhtad nädalaid.Samuti õhk ei ole nii tolmune! Just see MEIE tublidus, et prügi viskame prügikasti, mitte maha. Kui seda prügi oleks maas palju, siis ei jõuaks töömehed seda ära koristada. Vaja oleks HARJADEGA autosid.  Harjadega autod aga võtaks ka liiva, sopa jne ülesse.
Kui linnlane on tubli ja hoolas, siis linn temast ei HOOLI! Ei tahaks tahaks öelda, et visake prügi maha, saame linna puhtaks ! Aga paraku tundub, et see asi on nii!
Ehk see teede koristus on meil olematu. Ma tahaks teada, et kui tihti näiteks lasnamäel majade vahelisi teid puhstatakse ? Või kas seda üldse on tehtud ? Võime pahandada, et teed ei ole korras. Tegelt muudes pealinnades on teed samas seisus mis meil. Vähemalt suuremad teed, mida mööda minul on õnnestunud sõita.
Kuna lund meil ei ole, siis teid üldse ei puhastata... ? Aga vaadake Tallinnas õhtusel ajal sõiduteid. Jooned on maha joonistatud aga neid ei ole näha, sest need on sopa all peidus. Kui igal öösel teed puhtaks tehakse, küll siis ka ülekäiguradadel jooni oleks näha... oleks ka seda näha, millises reas sa autoga sõidad!
Aga suures tarbimise hulluses, ei taha meie inimesed sellele tähelepanu pöörata. Kuigi kesklinna elanikud teavad, akent lahti hoida ei saa. Kui seda siiski teed, siis tuba on 1h jooksul liiva täis ja aknalaud liivast hall.
Mida minu kaeblemine siin ikka aitab. Penskar saab kohe Tallinnas oma 500 krooni kätte ja tema hing on sellega müüdud.
Aga ülejäänud ?

No comments: