Wednesday, December 19, 2007

Poliitiliselt korrektne oleks Ansipi tagandamine


Mõeldes natuke sellle, mida tõid reformarid ettekäändeks Jõksi tagandamise kohta siis ma küsiksin:
Kus on maksuvabad reeded ?
Kus on langev maksukoormus ? (aktsiisid tõusevad ju mühinal)

Valimiste aegu oli neid lubadusi veel. Selle najal oleks aus, et reformierakond taandaks ennast ise poliitikast. Ei tohiks olla nii, et ühele on asjad lubatud ja teisele keelatud.

Reaalne elu on selline, et kütuse hinnad tõusevad, toidukaupade hinnad tõusevad. Raha läheb odavamaks.

5 comments:

Olev said...

Enne kui lahmida võiks maailma asjadest ikka arusaada. Eesti majandus on avatuimaid maailmas ja ei Eesti ega ühegi teise riigi peaministri võimuses pole maailmaturuhindasid kehtestada. Diktaator ehk saaks siseriiklikult hindu kinnihoida, kuid Savisaar 1990 juba proovis ja tulemuseks olid talongid, tyhjad poeletid ja tuksis majandus. Kui soovitakse kinnihoitud hindu, siis Putin ootab, aga kahjuks temagi kimpus toiduhindade tõusuga...
Maksuvaba reede saabub 25% kaupa ehk uuel aastal tulumaks jälle 1% võrra alaneb ja kui valitsus lõpuni vastu peab siis ongi 2011 aastaks üksikisiku tulumaks 22%lt alanenud 18%le. Piltlikult väljendades ligikaudu viiendiku võrra ehk tööpäevadesse pandult oleks üks nädala viiest tööpäevast - reede nagu maksuvaba...
Aktsiisid tõusnuksid ka muidu ilma maskualanduseta.

James said...

OV on kiirelt õppinud mulle puhuma. Reformarid on Eestimaa suurimad petised, seda on nad korduvalt tõestanud. Vaid lollid, tallalakkujad ja röövlid usuvad nende valesid.

Pudelike said...

Hmm.. miskil põhjusel ei ole OV jutt eriti usutav. Huvitav on see, et maksukoormuse alandamist sa veel ei taha põhjandada. Kui kauem poliitikas oled, siis suudaksid maksude tõusu najal tõestada, et tegelikult need langevad.
Mis puutub lahmimisse, siis seda ei teinud mina vaid reformarid oma valimiskampaanias !!! Mina nüüd kui valija tahan neid asju saada. Kus on maksuvaba reede ? Ahh, et 2011 aastaks on.. no selle ajaga paljud saavad surma. Kus on maksulangus ?

Olev said...

Pudelike esiteks ma pole poliitikas. Kahjuks ei saa üksikisiku tulumaksu kiiremini alandada. Kuna kiiremini polnud ükski koalitsioonikaaslane nõus seda tegema. Pudelike, esmalt tõesta ära maksukoormuse tõus (maksude osakaal kogu SKP-st) ... Alkoholiaktsiis on liiga madal, neli aastat tõstmata, kuid palgad on oluliselt kasvanud. Keskkonna säästlikkus? või tahad, et loodust reostataks edasi? Selle ajaga saavad paljud surma? demagoog oled ;) Vali siis keskerakond ja saad ka laupäeval maske maksta ;)

Olev said...

james on tüüpiline delfi-debiil, kes oma väiteid faktidega ei kavatsegi kinnitada.