Monday, December 17, 2007

Tallinna pesemata tänavad

Aru ma ei saanud, et milles on jama. Pesen hommikul auto puhtaks.. sõidan 300m parklasse ja õhtul hakkan koju sõitma. Auto selle ajaga täiesti tolmuseks saanud. Kurat kus kohast see tolm tuleb ja miks mujal maailmas inimesed ei pese oma autosid mitu korda nädalas.
Kogu konks paistab olevat selles, et Tallinnas sõiduteid ei pesta! Võimalik, et korra kuus seda kuskil tehakse. Samas ma ei ole ammu näinud öösel sõitvaid kollaste vilkuritega autosid, kes pühiksid ja peseksid. Aga võimalik, et see minu viga, et näinud ei ole. Samas ma näen mis tolm Tallinna teedel on. Võtame kõige mustema tee. Peterburi mnt. Kui on vihma, siis lendab tee kohal sopa pilv. Kui on kuiv, siis sõidaks nagu tolmusel teel.  Jahh sellel teel sõidab vast kõige rohkem rekkaid ja kallureid. Aga sellisel juhul peaks igal öösel ka tee puhtaks tegema. Ega parem ei ole olukord, kui Peterburi mnt'elt keerata Tallinna ringile. Kuni selle kaevanduseni on lihtsalt õudne mis toimub!!!
Hiljuti oligi juhus sõbraga välismaalt. Pea nädala sõitsime koos ja ta tutvustas suurlinna elu. Viimasel õhtul koos suitsu tehes uurisin, et, kuule, ma küll ei ole näinud, et sa selle aja jooksul autot oleksid pesnud. Auto kuidagi kahtlaselt puhas. Siis saingi teada, et kui kaks kuud täis hakkab saama, siis tasub seal riigis autoga pesulasse minna. Siis saab auto jälle läikima. Ja tõesti, tolles suurlinnas olid teed puhtad ja ei tolmanud nagu meil Tallinnas. Mis tõestab veel-kord, Tallinnas teehooldus on üldse olematu. Kuidas muidu linnas liigeldes ees sõitva auto rataste alt saad kive ja liiva esiklaasi ?
Olukord selline, et hädapärane lumetõrje tehakse ära aga kõik muu on unustuses! Sellel kevadel ju Tallinna elas tolmupilves. Töid ei alustatud sest lööktöö pidi algama 2 nädala pärast. Siis suur juht ja õpetaja Savisaar käskis linna puhtaks teha. Rohkem vist ei ole suvel ega sügisel teid puhtaks tehtud!

No comments: